OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI": PARIZ


NOVAK mi je favorit u ovom trenutku, onda sledi Rafa, a zatim ostali, zavisno od toga ko će s kim igrati. Tako gleda na rasplet ovogodišnjeg Rolan Garosa čuveni Rod Lejver (80), jedan od najvećih tenisera svih vremena, Australijanac koji je jedini na svetu osvojio dva puta četiri grend slema u godini, 1962. i 1969.


- Divim se nekome poput Novaka, sa njegovom sposobnošću i doslednošću. Način na koji igra nije bum, bum, bum, as i volej. On osvaja svaki pojedinačni poen sa osnovne linije - istakao je Lejver na Rolan Garosu.


PROČITAJTE JOŠ: PUNOM BRZINOM DO ZVEREVA: Đoković ekspresno do četvrtfinala Rolan Garosa


Hvalio je Lejver sve aspekte u igri Novaka Đokovića. Tako je uporedio njegovo vreme kada se igrao jednoručni bekhend i današnje kada neki mlađi igrači to ponovo pokušavaju, ističući da je upravo Novak usavršio bekhend sa dve ruke.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Đoković - Štruf 6:3, 6:2, 6:2


Posle povratka od povrede, Novak Đoković je sada u prilici da ponovo osvoji četiri grend slema u nizu, a čuveni teniser se osvrnuo i na mogućnost da Nole to uradi u istoj godini, kao i on.


- Zaista je poseban po svojim sposobnostima. Već je jednom dobio sva četiri turnira u nizu, tako da je već prošao kroz sve to. Uzeo je titulu u Australiji, i sada je u prilici da osvoji i kalendarski grend slem. Dug je put, jer ima dosta dobrih igrača, kao što su Nadal i Federer - zaključio je Lejver.


SVI SU VELIKI ŠAMPIONI

NA pitanje kako bi rangirao Đokovića, Federera i Nadala u istoriji teniskog sporta, poručio je da su, po njemu, jednaki.

- Za mene, sva trojica su briljantni na terenu i veliki šampioni - kaže Lejver.