Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se u prvo polufinale gren slem turnira u karijeri pošto je u četri sata dugom meču bio bolji od Francuza Gaela Monfisa sa u taj-brejku petog seta i slavio ukupnim rezultatom 3:2 (3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6).

"Ne znam, ne sećam se više nijednog poena, osim ovog meč poena! Sećam se duple greške. Kakva velika borba, čestitam Gaelu. Dok sam igrao, mislim da je ovo bio jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao. Srećan sam, hvala posebno svim Italijanima", izjavio je Mateo na terenu.

Emotivni Italijan je na kraju priznao da je imao i sreće.

"Imao sam sreće da dođem do meč lopti ja, a ne on. Bolje je i kad se pobedi. Ponosan sam na sebe. Izgubio sam dva puta servis u petom setu. Ipak nisam odustao, dobio sam taj-brejk. Hvala celom boksu, bilo ihje tu dvadesetak. Hvala porodici, prijateljima, nisu mogli svi da dođu. Turnir još nije završen, budite spremni za sledeći meč momci!", dodao je Beretini,

U polufinalu Ju-Es opena 23-godišnji Italijan, koji je trenutno na 25. mestu ATP liste, igraće protiv boljeg iz duela koji će igrati Rafael Nadal i Dijego Švarcman.