ŽREB za ATP finale u Londonu (10-17. novembar) nije bio naklonjen Novaku Đokoviću. Petostruki osvajač završnog turnira u sezoni, put do polufinala će tražiti u grupi zvanoj "Bjern Borg", kroz duele protiv debitanta među elitnom osmorkom, Matea Beretinija (nedelja), Dominika Tima i Rodžera Federera, šestostrukog vlasnika jedne od maestralnih rukotvorina "Tomasa Lajtija", kompanije čuvene po izradi sportskih pehara.

U drugoj grupi, koja nosi ime po Andreu Agasiju, trenutno prvi reket na svetu, Rafael Nadal će, ukoliko ga povreda abdominalnog mišića ne udalji sa terena, pokušati da se domogne finala i tako gotovo izvesno ostane na bodovnom ATP tronu, preko prošlosezonskog pobednika "finala" Aleksandera Zvereva, Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva.

Prema sadašnjim kalkulacijama, Novaku je za povratak na svetski vrh, za šta mu sleduje trofej za najboljeg na ATP turu u 2019, (takođe delo kompanije "Tomas Lajti"), osim osvajanja pehara za najboljeg u Londonu (maksimalno 1.500 poena), uz sve pobede u grupi (svaka vredi 200 poena), neophodno da Nadal, koji nikada nije osvojio pehar ATP finala, bar jednom kiksira u grupnoj fazi.

Novak bi ukoliko se sve obistini, uz pomenuta dva trofeja, dobio i ček na 2,871 milion dolara, koliko je ukupna novčana nagrada za šampiona bez poraza u grupi.

Svaki učesnik je prilikom dolaska u London dobio 215.000 dolara, a rezerve Roberto Bautista Agut i Gael Monfis po 116.000. Svaka pobeda u grupi vredi 215.000, pobeda u polufinalu 675.000, a u finalu 1,354 miliona dolara.

BJERN BORG
Novak Đoković
Mateo Beretini
Dominik Tim
Rodžer Federer

ANDRE AGASI
Rafael Nadal
Aleksander Zverev
Stefanos Cicipas
Danil Medvedev