RAFAEL Nadal je u London doputovao kao trenutno najbolji na planeti, po "merenju" ATP poena, ali je proklizao već na prvom koraku. Aleksandar Zverev je iskoristio sve slabosti rivala (6:2, 6:4), pa se javnost, nepripremljena na ubedljiv poraz velikog Španca, okrenula nagađanjima uzroka, među kojima se pominje povreda abdominalnog mišića, zbog koje je predao nedavno polufinale mastersa u Parizu.


- Ne osećam bol, uopšte. Mogu da tražim rzloge za opravdanja, ali na kraju je važno samo da u sredu protiv Medvedeva moram da odigram mnogo bolje. Tačno je da nisam mogao mnogo da treniram zbog problema sa telom od prošle subote. Pozitivno je to što sam odigrao meč sa Zverevim, ali fizički nema opravdanja. Jedini razlog zašto sam izgubio je to što nisam bio dovoljno dobar - izjavio je Nadal, pokazujući određenu nervozu.


PROČITAJTE JOŠ: Rodžer siguran u Londonu: Federer slavio pred duel sa Đokovićem


Zašto i kako, zasad nije poznato. Međutim, italijanski novinar Ubaldo Skakagate je na konferenciji za medije izneo mišljenje da je na Nadalovu lošu igru možda uticalo to što se nedavno venčao.


- Zaista me to pitate? Je li ovo neka šala - ljutito je reternirao Nadal, da bi na potvrdan odgovor novinara, nastavio. - Zaista sam iznenađen što me to pitate. Sa istom devojkom sam 15 godina, imam vrlo stabilan, normalan život. Nije bitno to što sada imam prsten na ruci. Hajde da nastavimo dalje sa pitanjima, jer je ovo bilo sra*e.


PROČITAJTE JOŠ: Italijanski novinar razbesneo Nadala: Španac zaboravio na pristojnost zbog pitanja o ženidbi


Objašnjavao je potom Španac gde je sve pogrešio na terenu, pokušavajući da se okrene današnjem meču. Međutim, italijanski novinar je ostao dosledan.


- Razočaran sam zbog svega što se dogodilo - rekao je Skanagate, dodajući da ima vrlo dobar odnos sa Nadalom, koga smatra dobrim momkom, kao i da pitanje nije bilo zlonamerno. - Verujem da je za sve venčanje vrlo važno u životu, bez obzira na to da li ste sa devojkom bili 14 godina. To je emotivan događaj. Zato nije ružno pitati da li je venčanje bilo distrakcija. Možda je bio nervozan jer je izgubio, ali nisam zaslužio da mi odgovori na taj način. Ne mogu da prihvatim takav odgovor. Nadam se da će se izviniti.