IGOR Milanović od ponedeljka je novi trener vaterpolista Crvene zvezde. To je "Novostima" potvrdio Igor Milojević, direktor kluba i generalni sekretar SD iz Ljutice Bogdana 1. Nisu saopšteni detalji dogovora.

- Sedimo zajedno, sve je u redu, Igor Milanović je trener Crvene zvezde. O detaljima dogovora još je rano da govorimo - rekao nam je direktor crveno-belih Igor Milojević.

Milanović se tako vraća u klub, s kojim je u sezoni 1991/92. osvojio prvenstvo SR Jugoslavije. Posle se otisnuo u Romu, pa u Budvansku rivijeru i Katalunju.

Nekadašnji kapiten Jugoslavije ponikao je u Partizanu, a pre dolaska u Crvenu zvezdu igrao je za zagrebačku Mladost. Kao igrač osvojio je dva olimpijska zlata, dve svetske krune i jednu evropsku titulu, kao i dve klupske titule prvaka Evrope sa ekipom Mladosti i Katalunjom. Od reprezentacije se oprostio na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

Igor je trenersku karijeru počeo da gradi 2008. u Studentu, potom je od 2009. do 2012. vodio Partizan s kojim je bio i evropski prvak. I Pro Reko je 2014. doveo do trona Starog kontinenta. Vodio je tri godine Galatasaraj i prošle sezone Valjevo Gorenje.

Angažovanjem Milanovića crveno-beli pokazuju da imaju velike ambicije i da očekuje da mladi igrači pod palicom našeg najboljeg vaterpoliste 20. veka još više napreduju.