PREKO Barija do Tokija. To je odbojkašima najvažniji ovogodišnji cilj. "Orlovi" su juče otputovali na Pale, gde će se deset dana pripremati za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2020, koji će se od 9. do 11. avgusta odigrati u gradu Svetog Nikole. Tek kada izvade olimpijsku vizu moći će mirno da se posvete EP od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

- Celo leto je organizovano da bi u Bari došli u najjačem sastavu i najboljoj mogućoj formi, jer nam je prioritetni cilj da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. To nije jedina šansa, postoji i druga u januaru, ali mi želimo da to odmah uradimo. Sve što smo radili do sada, uključujući i Ligu nacija, bilo je da se na najbolji mogući način pripremimo za turnir. Na Palama ćemo polako da podižemo formu, potom slede prijateljski mečevi sa Bugarima i potom učešće na Vagnerovom turniru u Poljskoj. Biće to prave provere za nas - naglasio je Nikola Grbić.

Selektor Srbije ističe da u Bariju igrači ne smeju da misle samo na Italiju, već i na Australiju i Kamerun.

- Tamo mora svaki dan da nam bude najvažniji. Jer, ako razmišljamo o Italijanima, a igramo sa Australijancima, to neće valjati. To znam iz iskustva i zbog toga moramo da idemo korak po korak - podvlači Grbić.

Grbić je na Pale poveo: Jovovića, Bataka, Atanasijevića, Luburića, Vučićevića, Majstorovića, Pekovića, Lisinca, Krsmanovića, Okolića, Simića, Kovačevića, Ivovića, Petrića, Ćirovića i Kujundžića. Uz reprezentaciju su i povređeni Podraščanin i Katić.

ČUVAM PODRAŠČANINA

MARKO Podraščanin, koji je nedavno operisao Ahilovu tetivu, treniraće sa ekipom, ali neće igrati u Bariju. Neizvestan je i Milan Katić.

- Milanova povreda je mnogo komplikovanija nego što smo očekivali. Videćemo da li će biti spreman za Bari, ali mislim da je Ćirović u Ligi naciji pokazao da zaslužuje da bude sa nama. Sa Podraščaninom neću da rizikujem, istu intervenciju sam imao i ja i znam da i ako ne oseća bol, postoji rizik da se povredi - ističe Grbić.