Posle dužeg vremena obnovljeni su tereni za mini golf na Adi Ciganliji, koji su nekada bili veoma popularni i omiljeno mesto okupljanja Beograđana. Mini golf je sjajan vid rekreacije, uz koju možete da se opustite, zabavite, a podstiče i takmičarski duh.


Tereni počinju da rade već ovog vikenda, a 10. i 11. avgusta biće održan i prvi “BeogradskiMini Open”. Na turnir se mogu prijaviti tročlane ekipe, bez ograničenja u godinama. Kotizacija za učešće se plaća 1.000 dinara po ekipi, a novac će biti doniran u humanitarne svrhe. U finale se plasiraju četiri najbolje ekipe, a ekipe koje osvoje prva tri mesta dobijaju novčane nagrade i “zlatne kartice” za tri igrača, koje omogućavaju besplatno korišćenje terena narednih godinu dana. Prijave za turnir, tačna satnica i više informacija mogu se videti na sajtu www.minigolfada.com.


Ovaj turnir će na najlepši način spojiti sport i zabavu, pa će biti organizovan i muzički program. Tokom dana će, osim takmičarskih aktivnosti, biti organizovan zabavni sadržaj i edukativni programi za sve zainteresovane, dok će večernji sati biti rezervisani za opuštanje uz koncerte i živu muziku.


Mini golf je atraktivna igra u svetu, jer je mogu igrati svi, od tri do 103 godine. Iako Mini golf ima 18 staza, u kojima lopticu treba ubaciti u rupe iz što manje pokukašaja, svi kažu da je najvažnije 19. polje – klupskibar! To je mesto gde se nastavlja druženje, prepričavaju anegdote tokom igre, često i sa većom strašću od same igre. Mini golf tereni na Adi će prvi put imati ugostiteljski objekat potpuno prirodnog izgleda, sa pažljivo biranim proizvodima prilagođenih ambijentu.


Obnovljeni tereni za Mini golf se nalaze na staroj lokaciji, u neposrednoj blizini bivšegrestorana „Jezero“, a dobili su potpuno novi, multifunkcionalni izgled, sa novim pratećim sadržajima. Grupa zaljubljenika u ovu veštinu je svojim iskustvom pomogla da se godinama zapušteni prostor renovira, osveži i dobije novo ruho. Postavljena je kompletno nova trava sa busenom, iznivelisane su staze, dodat novi mokri čvor, čime su se stvoreni uslovi za organizivanje raznih događaja: od tim bildinga, preko proslava rođendana, do koncerata i promocija. I sve to u prirodi, u srcu prelepe Ade Ciganlije, na samo 10 minuta od centra grada.