LAZAR Ćirović je uvek verovao u sebe, vredno je radio i dokazao da i u 27. godini može da se debituje u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije. Iskusni primač je prošao dug put, od matičnog kargujevačkog Radničkog do italijanske Padove, da bi se izborio za šansu kod selektora Nikole Grbića. Lane je bio samo na pripremama, ove godine se iskazao u Ligi nacija, a sinoć se sa drugovima u meču protiv Italije na kvalifikacionom turniru u Bariju borio za odlazak na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

- Nisam igrao u mlađim selekcijama Srbije, nisam prošao sve te stepenike kroz reprezentaciju, tako da sam sebe kao igrača gradio u Srbiji i van zemlje. Ispostavilo se na kraju da je to šta ja mogu da ponudim reprezentaciji potrebno selektoru Nikoli Grbiću, koji me je još prošle godine priključio najboljem timu. Po mom mišljenju, odlično sam se snašao, našao svoju ulogu i svoje mesto, upoznao momke, način na koji se ovde radi. To je nešto što meni fantastično odgovara i nadam se da će to davati rezultate i u budućnosti - ističe Lazar Ćirović.

Geslo staloženog Kragujevčanina je da nikad sebe ne otpisujte:

- Sve je moguće kroz rad, trud i godine koje moraju da prođu. Put je uvek težak, do svakog cilja uvek može da se stigne. To je i moto svih nas u reprezentaciji. Nikad ne otpisujemo sebe, i kada nismo favoriti vidimo sebe na najvišem postolju. Zato uvek žestoko treniramo, jer se nadamo da ćemo napraviti zapažene rezultate u budućnosti.

Ćirović je počeo karijeru u kragujevačkom Radničkom. Potom ga je put odveo u Budvansku rivijeru, Tursku, atinski Panatinaikos i italijansku Padovu, gde je sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe.

- Tradicija italijanske lige, sjajne partije svih klubova, izuzetno jako takmičenje, najbolji igrači sveta na neki način doprinose pojedinačnom kvalitetu i napretku svakog igrača. Svako ko je igrao u Italiji nekoliko sezona uspeo je da sebe podigne na određeni nivo, što se vidi i kod ostalih igrača u našoj reprezentaciji koji su stasavali na Apeninskom poluostrvu. I to ne važi samo za našu reprezentaciju, već i za ostale svetske selekcije. Nigde ne može da se napreduje kao u Italiji - podvlači Ćirović.

Iskusnom primaču je ove godine istekao ugovor sa Padovom i još nije prelomio gde će da nastavi karijeru:

- Još nisam odlučio, imam dosta ponuda, videću šta je najbolje za mene u budućnosti.