KAKO to obično tradicija nalaže, odbojkašice Srbije su pohod na novo evropsko zlato završile izlaskom na čuveni "balkon" Skupštine grada. Nekoliko hiljada okupljenih ljubitelja odbojke, koje ni loše vreme nije sprečilo da dođu, povicima "šampioni, šampioni" pozdravili su zlatne devojke.

Uvertira za izlazak na omiljenu terasu, bilo je pojavljivanje pred navijačima na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". Već tu su devojke osetile slavljenički ambijent, koji u našoj zemlji traje još od poslednjeg poena velikog finala sa Turskom.
Emocije su na dočeku isijavale iz igračice, ali i iz članova stručnog štaba, pa je svima bilo teško da se obuzdaju i izgovore prave reči u tom trenutku.
- Ovaj balkon je san svakoj devojci ovde pred vama. Zbog toga one igraju - obratio se publici selektor Zoran Terzić. - To je i san svakoj devojčici koja počinje da igra odbojku, ne zbog balkona, nego zbog vas i vaše ljubavi prema nama. Mi je osećamo. Svaka devojčica koja krene da trenira odbojku zbog srpskih odbojkašica, znači da je učinjena velika stvar za ovaj sport.
Kapiten Maja Ognjenović je kao i uvek veoma emotivno doživela osvajanje zlata, dolazak u Beograd, izlazak na balkon.
- Moram da vam priznam da je pet puta teže pričati ovde pred vama, nego igrati onu finalnu utakmicu sa Turskom. Hvala za svu ljubav i podršku. Vidimo se na ovom mestu sledeće godine sa istim povodom - poručila je Ognjenovićeva.

VAŠA PODRŠKA JE MOTIV VIŠE
TIJANA Bošković je kao i obično pozdravljena povicima "MVP, MVP".

- Veoma mi je drago što treću godinu zaredom imamo priliku da budemo ovde s vama. Osetili smo vašu podršku i to nam je bio dodatni motiv da budemo još jače. Hvala vam mnogo - naglasila je Boškovićeva.