ŽITELjI Velikog Gradišta danassu pozdravili svog Slobodana Bobu Kovača, selektora zlatnih odbojkaša. Za kormilara evropskih prvaka je predsednik Opštine Dragan Milić priredio svečani prijem u Opštinskoj upravi, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, sportskih radnika i građana.

- Ovo je medalja za sve moje Gradištance! - pokazao je na zlato Boba Kovač, zahvalivši sjajnim igračima i svima koji su ga dočekali. - Svuda ističem da sam rođeni Gradištanac. Ovaj prijem je nešto fenomenalno, toliko emotivno da ispuni čoveka. Zbog obaveza prema sportu, nisam bio u prilici da odmah dođem u rodni grad, ali ovakav doček nema cenu.

Predsednik Opštine Dragan Milić istakao je da je seme odbojke posejano u Velikom Gradištu i da je izniklo stablo toliko očvrslo da niko ne može više da ga uništi.

- Meni je danas, kao i svima vama, puno srce kao i onog dana kada smo gledali finale. I svi smo zaista uživali u tome i s velikim ponosom ističemo da je naš Boba dao nemerljiv doprinos da budemo to što jesmo. Gradište je grad odbojke, i to će i ostati - rekao je Milić.

Bobu Kovača pozdravio je i Radomir Veličković, presednik OK VGSK, koji je doprineo uspesima brojnih generacija.

- Većina vas zna, ali mnogi drugi ne znaju, da je Boba Kovač svoju odbojkašku karijeru počeo 1980. godine, kao pionir u OK VGSK - istakao je Veličković i u svoje ime, i u ime kluba, zahvalio mu za sve što je dao jugoslovenskoj i srpskoj odbojci.

Dragan Milić uručio je Kovaču poklon Opštine, kao i mališani iz Humanitarnog udruženja "Srbija velikog srca", koje pomaže osobama sa invaliditetom, koji su specijalno za njega izradili medalju i sliku.

ŠKOLA ODBOJKE

DRAGAN Milić je napomenuo da se na Srebrnom jezeru gradi sportska hala, u kojoj je planirana i škola odbojke, i da očekuje da će među prvima utakmicu u toj hali odigrati baš srpska reprezentacija.