Дугогодишњи члан Судијске организације Фудбалског савеза Србије Милан Радаковић коментарисао је спорне одлуке на мечевима 11. кола Линглонг Суперлиге на телевизији Арена Спорт у одсуству члана Судијске комисије Игора Радојичића.

Посебну пажњу привукли су тренуци са мечева између Напретка и Црвене звезде, као и Партизана и Вожвдовца.

Радаковић се најпре дотакао меча у Крушевцу, где је било неколико спорних ситуација

- Што се тиче гола Дегенека на почетку меча, мислим да је била исправна одлука што је поништен због офсајда. Неколико минута касније, видели смо ударање од стране играча у црвеном дресу. Ово је казнени ударац и искључење играча у црвеном дресу. У овој ситуацији је судија гледао ка играчу који има лопту, можда је требало да има подршку од стране помоћника- анализирао је Радаковић ситуацију када је Бен остао на трави да лежи.

Ипак, судија Бојан Николић је у 75. минуту свирао пенал над Беном. Иако контакта није било. Ипак, Радаковић је покушао да ''одбрани'' Николића.

- Судија је јако слабо био постављен и од играча у црвеном дресу не види ситуацију. Нагиње се како би је боље видео и његово слободно судијско уверење је било да свира пенал. Не бих улазио у неку дубљу анализу.

Што се тиче прекршаја за слободан ударац из ког је Марко Марин дао гол, Радаковић је рекао:


- Исправна одлука Николића, Вулић први долази до лопте и склања је. Међутим, играч Звезде је био у живом зиду што се не сме. Николић га је најпре опоменуо да се помери за метар, али је он искористио то постављање и вратио се у живи зид, завршио је Радаковић о спорним детаљима из Крушевца, па се осврну на Хумску.


Прва ситуација се тиче једанаестерца из којег је Вождовац дошао до вођства.

- Кад погледамо из првог угла, стиче се утисак да је било контакта између Стојковића и играча, али када успоримо снимак видимо да га нема. Судија је погрешио, нема елиемената за досуђивање најстроже казне".

У ситуацији када је Павловићруком оборио Станисављевићау казненом простору Радаковићтакође нема дилему.

- Ово је слична ситуација као у Крушевцу. Играч Партизана овде хвата за врат играча Вождовца, постоје елементи за казнени ударац".

Радаковићкаже да у ситуацији која је претходила другом голу Вождовца није било елемената за најстрожу казну. Лопту је руком у казненом простору дирао Натхо.

- У клизећем старту је увек природно да рука иде на земљу. Он ту руку не може да помери, било би престрого да је досуђен казнени ударац", поручио је Радаковић.