DRAGOMIR Čubrilo, domar u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Odžacima, rve se s visokim računima za električnu energiju, za koje tvrdi da su nerealni, a uz to je i tužen za krađu struje. Protiv njega je pokrenut krivični i disciplinski postupak, sa upozorenjem da će, ako ne izmiri dugove, biti raskinut ugovor o korišćenju školskog stana, a prete mu i otkazom.

Čubrilo napominje da se od 1986. godine, kada se zaposlio kao domar, promenilo pet direktora i da ni sa jednim nije imao bilo kakvih nesuglasica, koje su se, kaže, pojavile 2015, sa imenovanjem sadašnjeg rukovodioca škole Danijele Ćulibrk.

Ona je, za "Novosti", rekla da problemi sa plaćanjem struje u stanu domara dugo traju i da se trenutno protiv Čubrila vodi disciplinski postupak zbog nedozvoljenog preuzimanja struje, što je ustanovila ekipa "Elektrodistribucije Sombor".

Pročitajte još: Škole otpuštaju domare i ložače, primaju psihologe

- Dvadeset godina sam plaćao račune za struju, a od 2007. do 2015. sam bio oslobođen plaćanja jer je prethodna direktorka smatrala da sam to zaslužio brigom o školi. Struju, inače, ne plaćaju domari u OŠ "Miroslav Antić" i Tehničkoj školi u Odžacima - naveo je Čubrilo.

On je predočio da se njegovi računi za električnu energiju kreću od 9.000 do čak 25.000 dinara, a da njegovo mesečno dugovanje ne bi trebalo da pređe 3.000 dinara. Čubrilo objašnjava da ima previsoke račune zato što se utrošena struja u namenskom stanu obračunava kao i u čitavoj školi, kao kupcu na komercijalnom snabdevanju.

- Na zahtev da mi se omogući plaćanje struje po tarifi domaćinstava, od EPS sam dobio odgovor da jedino škola, kao vlasnik namenskog stana, može da traži takvu promenu obračuna. O sve moje molbe direktorka se oglušila, a još sam optužen i za krađu struje - kaže domar.


MALA PLATA

ČUBRILO u školi prima mesečnu platu od 27.000 dinara, pa se pita kako može da plati "astronomske" račune za struju.