DEŽURNE ekipe vatrogasaca i policije, zajedno sa meštanima Grabovca, spasili su noćas psa iz Zapadne Morave, koga je nepoznati monstrum bacio umotanog u džaku sa Novog mosta, saznaju “Novosti”.

Očevici svedoče za “Novosti” da je drama koja zbog mrklog mraka odmah nije mogla da se predvidi, počela sinoć oko 22 sata.

Pročitajte još: Iskasapili psa, osuđeni na 16 meseci

- U to vreme sam primetio vozilo zaustavljeno na mostu, sa upaljena sva četiri žmigavca, pa sam pomislio da postoji neki problem sa kolima-kaže za “Novosti” Trsteničanin Dragan Mitrović,zadužen za obezbeđenje na otvorenim terenima Sportskog centra. - Taman sam krenuo da vidim o čemu se radi, a kola su krenula. Nisam video ništa drugo, jer je bio potpuni mrak. Posle jedno sat i po, stigla je dežurna patrola policije i vatrogasaca. Došli su po pozivu prolaznika koji su čuli psa. Na sreću, uspeo je da se iskobelja iz džaka i nekako “zakači” na drvo ispod mosta.

Oko 20 minuta posle ponoći, pristigao je i čamac u vlasništvu ljudi iz Grabovca, pa je jedan od trsteničkih vatrogasaca uspeo da dođe do psa i tako ga spasi.

Pročitajte još: HEROJ: Izvukao psa iz zaleđene reke

- U pitanju je bila ženka, mislim da je čak i skotna - svedoči Mitrović.

- Negde oko jedan sat, stigli su i predstavnici službe za zbrinjavanje životinja i preuzeli su psa. Hvala Bogu i Moravi što je nije uzela,a velika zahvalnost policiji, vatrogascima i ljudima iz Grabovca. Mislim da je rešenje da se postavi video-nadzor na mostu. U Sportskom centru postoje kamere, ali one su naravno, fokusirane na te objekte i terene, benzinska pumpa u blizini ima svoje, ali most je praktično “nepokriven”. Daj Bože da je ovo poslednja takva stvar koja se dogodila.

Prvo iživljavanje nad psima u Trsteniku, na žalost, nije.

Sredinom marta prošle godine,slika obešenog psa sa istog, Novog mosta preplavila je društvene mreže. Divljaštvo nad psima odigralo se i u selu Poljna, u novembru 2013.godine, kada su meštani pronašli više od 30 otrovanih pasa i mačaka. Psi su tada uginuli u velikim mukama, a pretpostavljalo se da su otrovani kreozanom, starim sredstvom za prskanje vinograda.