Povodom objave na fejsbuk stranici bivše direktorke Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljane Milenović Stojanović, na kojoj pomenuta optužuje čelnike opštine Paraćin za malverzacije, oglasila se demantijem i sama Biljana Milenović Stojanović.

Demanti prenosimo u celosti:

Povodom teksta koji je portal novosti.rs objavio pod nazivom: „Bivša direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu: Radila sam po nalogu Saše Paunovića'':

Tekst koji je objavljen nije istinit. Moj telefon je ukraden i zloupotrebljen je moj FB profil.

Tekst je objavljen bez da me je iko od novinara kontaktirao i proverio istinitost i autentičnost izjave.

Istina je sledeća: u utorak, 13.agusta u prostorijama Centra za socijalni rad gde radim kao socijalni radnik ukraden mi je mobilni telefon. Telefonski aparat nije velike vrednosti, te iz tog razloga nisam odmah prijavila krašu Policiji.. Broj telefona sam odmah blokirala kada sam primetila da mi je telefon nestao.

Oko 20 časova istog dana sin mi je rekao da je na mom profilu objavljen status u kome ja pišem o opštinskoj vlasti. Kada sam pročitala objavu, bila sam u šoku, prvo idejom da je neko uopšte mogao tako nešto da uradi. Usledio je novi šok kada su sinhronizovano krenuli tekstovi o tome na portalima koje čita cela Srbija, a da mene predhodno niko nije pozvao da proveri da li su navodi tačni, ili zatraži moju izjavu o samom događaju. Shvatila sam da je sve organizovano i orkestrirano.

Policiji i profesionalnom obezbeđenju Centra za socijalni rad sam se obratila, i dozvolili su mi da uz njihovu asistenciju uđem u svoju kancelariju u Centru za socijalni rad i potražim u svesci zapisanu šifru na FB profilu.

Kako nemam velika tehnološka znanja, potražila sam pomoć prijatelja. Lopovi su već promenili moj gmail nalog i fejsbuk profil, ali smo to nekako uspeli da povratimo. Uspela sam da obrišem tu sramnu objavu, a zatim sam napisala istinu kako bi ljudi znali o čemu se radi. Međutim, mnogo medija je objavilo kako sam optužila Paunovića za navodne pronevere i kako sam ja kao neka žrtva njegove diktature. I popnovo, nakon moje objave, niko iz medija me nije pozvao za izjavu. Iz tog razloga, a kako bi se čula i istinita priča o ovoj nesvakidašnjoj zloupotrebi, obraćam se javnosti putem ovog demantija. Učinjena je ogromna šteta, mojoj porodici i meni, a takođe i predsedniku opštine.

Suočena sa činjenicom da neko može da se drzne da ukrade telefon i u tuđe ime objavljuje političke optužbe na društvenim mrežama, shvatila sam i da lako mogu postati žrtva zarad političkog cilja – rušenje jedine slobodne vlasti u Srbiji . Sigurna sam da je akcija je bila sinhronizovana. Moja porodica i ja danima smo uznemireni i ja strahujem za svoju bezbednost.

Biljana Milenović Stojanović

16.08.2019.
Biljana Milenović Stojanović Foto: Fejsbuk