KRALjEVO – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je danas rekonstruisanu robnu i zelenu pijacu u Kraljevu, za šta je Ministarstvo preko Fonda za program lokalne samouprave izdvojilo 13 miliona dinara.

- Zadovoljan sam zbog uspešne saradnje lokalne samouprave u Kraljevu i Ministrastva državne uprave i lokalne samouprave. Zajedničkim snagama utičemo na podizanje životnog standarda Kraljevčana i Kraljevčanki, svih konzumenata, ali i trgovaca koji na prostoru Gradske pijace ostvaruju porodični prihod. U skladu sa potrebama građana u 21. veku, projekat je realizovan par meseci pre roka, a najvažnije je da su zadovoljni i zakupci tezgi i njihove mušterije – rekao je ministar Ružić.


PROČITAJTE I: MONTAŽNI TOALETI U JAGODINSKIM NjIVAMA: Od „gospođe“ i „gospodina“ do „gospodina poljoprivrednika“ (FOTO)


Prema njegovim rečima, Fond za program lokalne samouprave u ovoj godini opredelio je 490 miliona dinara za ukupno 77 projekata širom Srbije koji se odnose na infrastrukturne objekte, uvođenje elektronske uprave, kulturne i sportske manifestacije i preventivu od elementarnih nepogoda.Nakon posete Kraljevu, ministar Ružić je u obližnjoj Vrnjačkoj Banji prisustvovao obuci predstavnika lokalnih samouprava o pravima deteta u jedinicama lokalne samouprave i upravljanju po meri deteta, a koja se realizuje uz podršku UNICEF.