PREDSEDNIK pokrajinske vlade Igor Mirović i prvi čovek lokalne samouprave u Pećincima Željko Trbović su položili kamen temeljac za izgradnju novog objekta predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" u Šimanovcima. Zgrada od 1.700 kvadrata bi trebalo da bude završena do kraja naredne godine, a ukupna vrednost prve faze radova je procenjena na 120 miliona dinara.

- Po modelu koji smo primenili u Beloj Crkvi, na primer, višedecenijski problem ćemo rešiti i u Šimanovcima, pa ovdašnji mališani više neće boraviti u neadekvatnim uslovima ovdašnje osnovne škole - istakao je Mirović, podsećajući na to da je pokrajinska vlada od jula 2016. do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji Pećinaca iz oblasti zdravstvene zaštite, predškolskog i osnovnog obrazovanja, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, te saobraćajne infrastrukture uložila 224 miliona dinara.


PROČITAJTE JOŠ - Pećinci: Dinar u vrtiće i škole


Inače, PU "Vlada Obradović Kameni" ima objekte u svih 15 naselja pećinačke opštine, a objekat u Šimanovcima je jedini u kojem postoji lista čekanja. Novi objekat će i to promeniti.

- Izlazimo u susret ne samo roditeljima iz Šimanovaca, već i onima iz čitave opštine koji su zaposleni u ovom mestu i žele da ovde upišu decu u predškolsku ustanovu. Reč je o kapitalnoj investiciji za koju naša lokalna samouprava ne bi sama uspela da obezbedi sredstva - zaključio je prvi čovek Pećinaca Željko Trbović.


VIZIJA

VRTIĆ u Šimanovcima trenutno brine o 164 mališana, a na listi čekanja je još 35 njih. Očekujemo da će se, zahvaljujući ubrzanom privrednom razvoju, broj dece koju treba upisati u ovdašnji punkt predškolske ustanove narednih godina konstatntno povećavati, pa ovom investicijom dugoročno obezbeđujemo potrebne kapacitete - smatra direktor PU "Vlada Obradović Kameni" Anita Volčevski.